Trágár üzenetek

2019.07.30. 11:29

Felfüggesztették az eljárást az álprofil használatával gyanúsított sárrétudvari férfi ellen

A vádirat szerint egy ismerőse adatait és fényképét használta az egyik közösségi oldalon, majd a nevében trágár üzeneteket küldött.

Fotó: Illusztráció, Pixabay

A Püspökladányi Járási Ügyészség felfüggesztette a büntetőeljárást azzal a férfival szemben, aki egy ismerőse nevében és fényképével létrehozott közösségi profilon keresztül több személynek trágár üzenetet küldött – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a gyanúsított 2018. szeptember 13-án a lakóhelyén létrehozott egy profilt a mobiltelefonjáról az egyik közösségi oldalon, melyen az ismerőse nevét és fényképét használta fel anélkül, hogy a férfi erről tudott volna. A gyanúsított aznap és másnap egy internetezésre létrehozott helyről a sértett nevében több helyi lakos, többnyire nők részére trágár hangvételű üzenetet küldött. Mindez rossz megítélést váltott ki a sértettel kapcsolatban, akin többen számon kérték a becsületsértő üzeneteket, de a sértett ezekről semmit nem tudott. A Püspökladányi Rendőrkapitányság személyes adattal visszaélés vétsége miatt folytatott büntetőeljárást a gyanúsítottal szemben. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, megbánta és az általa létrehozott profilt is törölte – tette hozzá a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Az új büntetőeljárási törvény lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazzon, ha a gyanúsított jövőbeni magatartására tekintettel az eljárás megszüntetése várható.

Mivel a férfi a hatóságokkal együttműködött és megbánó magatartást tanúsított, a bűncselekmény tárgyi súlyára és az elkövetés körülményeire is figyelemmel a Püspökladányi Járási Ügyészség az eljárást egy év időtartamra felfüggesztette. Amennyiben ezen időtartam eredményesen eltelik, az ügyészség az eljárást megszünteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában