A kutya is bánta

2019.07.08. 10:19

Dühöngés Bodaszőlőn: előkerült a vadászkés

A megyei főügyészség közlése szerint egy ittas állapotú férfi előbb barátnőjével és annak édesanyjával veszett össze, majd szomszédaival is erőszakosan viselkedett.

Fotó: Police.hu

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a Hajdú-Bihar megyei Bodaszőlőn egy vita hevében vadászkésével hadonászott és kárt okozott – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2019. április 14. napján, a kora délutáni órákban Bodaszőlő egyik dűlőútján ittas állapotban veszekedett a barátnőjével és annak édesanyjával. A dühös férfi bement az egyik körbekerített udvarra, ahol megrugodosta a láncon tartott kutyát. Az ott élők rászóltak a vádlottra, aki ezután szóváltásba került a lakókkal, közben az egyik nőt egy alkalommal pofon ütötte. Miután a vádlottat kitessékelték az udvarról, a férfi bement a szomszédos lakásába, ahol magához vett egy 19 cm pengehosszúságú, 2,5 cm pengeszélességű, kétélű kést, és visszatért az udvarra. A ház kulcsra zárt bejárati ajtajába több alkalommal beleszúrta a kést, majd a ház előtt parkoló személygépkocsi szélvédőjét is megszurkálta a késsel, ami emiatt megrepedt – olvasható a főügyészség közleményében.

Fotó: Police.hu

A vádlott cselekménye folytán a kutyának nem keletkezett sérülése, az ingatlanon élő nő pedig a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt. A férfi az emberi élet kioltására alkalmas késsel a gépkocsiban és az ajtóban összesen 28 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen – közölte a főügyész.

Fotó: Police.hu

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság az eszközül használt vadászkést kobozza el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában