Végre összejött

2019.06.04. 14:21

Nyugdíjasok találkoztak a Debreceni Törvényszéken

Régi vágya teljesült a bírósági vezetőknek azzal, hogy létrejöhetett egy, a teljes Debreceni Törvényszékre kiterjedő, összevont nyugdíjas találkozó, amely reményeik szerint a hagyományteremtés első lépcsőfoka.

Fotó: Debreceni Törvényszék

A nyugdíjas kollégákat május 31-én a Debreceni Járásbíróság Dísztárgyalójában Dr. Kahler Ilona Márta, a Debreceni Törvényszék elnöke és Dr. Vágó Zsolt, a Debreceni Járásbíróság elnöke köszöntötte, olvasható a törvényszék hivatalos honlapján.

Dr. Vágó Zsolt kiemelte, hogy ez egy kiváló alkalom arra, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik hosszú munkával eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket. Az aktív munka után jön el az az időszak, amikor azzal foglalkozunk, amit addig nem tudtunk megvalósítani, vagy nem volt rá elég időnk, energiánk. Nagyobb szerepet kap a család, az unokák, dédunokák. Nyugdíjasaink segítségével tovább ápoljuk a hagyományainkat, a sok tudás és tapasztalat pedig generációról generációra száll.

Dr. Kahler Ilona Márta köszöntőjében hangsúlyozta, nagy öröm számára, hogy ilyen nagy számban eljöttek a nyugdíjas kollégák. Ez az alkalom arra szolgál, hogy a hagyományteremtésben megyei szinten gondolkodjunk. Emlékeztetett rá, hogy Berettyóújfaluban már a 12. alkalommal rendeznek nyugdíjas találkozót, amelynek komoly múltja van, a Debreceni Járásbíróságon is volt ilyen rendezvény. Reményét fejezte ki, hogy ennek a hagyományteremtési szándékkal megrendezett találkozónak elmegy a híre és az elkövetkező években még többen jelen lesznek az eseményen, hiszen újra együtt lehetünk és emlékekkel gazdagabban térhetünk haza.

A rendezvényen gitárral adott elő két dalt dr. Gábri Angéla, a Debreceni Járásbíróság bírósági fogalmazója, versekkel kedveskedett a jelenlévőknek Szabó Krisztina és Czubor Gréta, valamint nagy sikert aratott a Debreceni Népi Együttes tánca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában