Időjárás

2024.03.28. 14:10

Jöhetnek az első viharok Hajdú-Biharban? Zivatarok miatt adtak ki jelzést

Haon.hu

Baljós felhők gyülekeztek

Forrás: Matey István

Zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést többek között Hajdú-Biharra is a HungaroMet. Mint írják, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, és jégeső is előfordulhat. Hozzátették, nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk több helyen - nagyobb eséllyel az ország északi felén - esővel, záporesővel, helyenként zivatarral. 

időjárás, zivatar, eső, vihar
Felhők zavarják a napsütést
Forrás: Matey István

Az éjszaka második felében megszűnik a csapadéktevékenység, ezzel együtt a felhőzet is felszakad, és hajnalra kiderül az ég. A nyugati, délnyugati szelet erős, főként a front mentén átmenetileg viharos lökések kísérhetik, majd hajnaltájt veszít erejéből a légmozgás. Zivatarok környezetében is előfordulhat viharos lökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között alakul, de a tartósabban derült és szélcsendes hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értéket is mérhetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!