Időjárás

2024.01.08. 07:44

Igazi télies idővel indul a hét Hajdú-Biharban

Viharos szél kíséretében érkeztek a mínuszok.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Estig erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Csak estétől csökken észak felől a felhőzet. Az ország déli felén szórványosan lehet gyenge havazás, hószállingózás. Erős, olykor viharos lesz az északi szél, mely a déli tájakon hordhatja a pár cm-es havat. Reggel -6, délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet. Hideg, igazi téli időnk lesz – olvasható a Köpönyeg előrejelzésében.

Debrecenbe és környékére is megérkezik az igazi, télies idő hétfőre. A reggeli -5 Celsius-fok után napközben -2-0 fok között alakul majd a hőmérséklet. Erős, viharos széllökések kísérik végig az egész napot. Felhős lesz az idő, de kisüthet néha a Nap.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!