Előrejelzés

2024.01.19. 07:20

Akár 7 centi hó is eshet Hajdú-Biharban

Figyelmeztetést is kiadott az Hungaromet.

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Borult idő lesz. A déli területeken, valamint a Duna-Tisza-közén lesz csapadék: az esőt egyre inkább havas eső, havazás váltja fel. Napközben fokozatosan gyengül a hóesés, de a Duna vonalában akár estig szállingózhat a hó. Az északnyugati szél többfelé viharossá fokozódik, markáns lehűlés várható. 0, +1 fok körül alakul a csúcsérték – áll a Köpönyeg.hu pénteki országos előrejelzésében.

A Hungaromet azt írta, a hidegfront érkezését követően reggeltől egyre többfelé lehet számítani havazásra, legkisebb eséllyel és mennyiségben az Észak-Dunántúlon és Borsod térségében. Az ország nagyobb részén inkább csak lepel - 2, 3 cm vékony hóréteg képződhet,

de a déli tájakon (különösen a Dél-Dunántúlon), a keleti határ közelében (kiemelten Szabolcs és Hajdú keleti részei), valamint a Duna-Tisza közén (Bács-Kiskun, Gödöllői-dombság) kialakuló összeáramlás mentén 3-7 cm hullhat. Lokálisan esetleg 10 cm körüli mennyiség sem kizárt péntek estig.

A hőmérséklet a csapadékhullás idején várhatóan fagypont körül (esetleg kicsivel azalatt) fog alakulni, így napközben a hóréteg olvadozhat.

Hozzátették: a szél helyenként hordhatja a havat.

Hajdú-Biharra a várható havazás miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!