Időjárás

2023.11.25. 08:33

Vajon Hajdú-Biharban is lehull az első hó?

Haon.hu

Vajon ma is ez lesz?

Forrás: Napló-archív

Hűvös, felhős idővel kezdődött a szombat reggel Debrecenben és Hajdú-Biharban, a Köpönyeg előrejelzése alapján pedig a folytatás is hasonló lesz. A nap olykor kisüthet, a hőmérséklet azonban maximum 4 fokig emelkedhet. A legfrissebb adatok alapján csapadékra, ezáltal hóra nem kell számítani, a szél ugyanakkor megerősödhet.

Az országos előrejelzés szerint markáns hidegfront érkezik, útját erős, néhol viharossá fokozódó északnyugati szél jelzi. Elszórtan alakul ki zápor, hózápor, jégdara zápor. Néhol hózivatar is kitörhet. +5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!