Időjárás

2023.10.31. 16:06

Zivatarokkal és felhőszakadással búcsúzik Hajdú-Bihartól az október

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Elég szokatlan, nyarat idéző felhőszakadás és zivatar csapott le Hajdú-Biharra kedd délután. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a térségre sárga veszélyjelzést adott ki. 

Az előrejelzésük szerint a Dunántúl és az Alföld déli részén a zivatarokat 70-80 km/h-s széllökések kísérhetik, de itt egy-egy heves zivatar is előfordulhat 90-100 km/h-s lökésekkel, jégesővel (1-3 cm), illetve rövid idő alatt lehulló nagy csapadékkal (10-20 mm). Az ismétlődő záporos csapadékból a délnyugati területeken néhol 20-30 mm napi összeg is összegyűlhet. Késő estére várhatóan megszűnik a zivatartevékenység az országban.

A radar szerint a nap hátralevő részében jól jöhet még az esernyő, ugyanis a csapadék több hullámban érkezik.

Szerdán már napos, gomolyfelhős idő várható, délutántól délnyugat felől fátyolfelhőzet húzódik fölénk, ami estétől fokozatosan megvastagszik. Csapadék nem valószínű. A délies szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 13 és 19 fok között várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!