Időjárás

2023.10.19. 07:35

Változékony, hűvös idő várható Hajdú-Biharban

Haon.hu

Csapadékra és felhős időre kell számítani

Forrás: Napló-archív

Igazi őszi idővel köszöntötte a csütörtök reggel a debrecenieket és hajdú-bihariakat, a reggeli napsütés nagyon hamar átadta az esőnek a helyét. A Köpönyeg előrejelzése szerint a nap folyamán többször is eleredhet az eső, de a felhők közül a nap is előbújhat. Ma még hűvösebb időre van kilátás, 13 fokig melegedhet a levegő. A szél mérsékelt lesz.

Az országos előrejelzés szerint az erősen felhős égből többfelé (nagyobb eséllyel az ország keleti, északkeleti felén) alakulhat ki eső, zápor. A délnyugati szél egyre inkább megerősödik, mellyel melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: 13 és 23 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lehet hűvösebb.

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!