Időjárás

2023.10.14. 08:22

Az utolsó nyárias délutánra készülhetünk, Hajdú-Biharra is hamarosan rárúgja az ajtót a hidegfront

Haon.hu

Érdemes kihasználni a napos időt

Napos, hűvös idővel indult a hétvége Debrecenben és Hajdú-Biharban egyaránt. A folytatás sokkal kellemesebb lesz, a nap folyamán a hőmérséklet 25 fokig emelkedhet, csapadék nem várható - derül ki a Köpönyeg előrejelzéséből. A jó időt érdemes még kihasználni, ugyanis vasárnap erős hidegfront érkezik, amelynek hatására komolyabb lehűlés is érkezik, vasárnap hajnaltól esőre és hűvös időre kell számítani. 

Az országos előrejelzés szerint reggel párássá válik a levegő, északon tartósabb ködfoltok is lehetnek. Ezek feloszlása után sok napsütés várható, majd késő estétől északnyugaton elered az eső. Többfelé megerősödik a DNy-i, majd az ÉNy-i szél. 25 fok körüli értékekkel búcsúzik az októberi nyár.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. A sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!