Időjárás

2023.07.13. 08:42

Közeledik az ítéletidő! Másodfokú riasztást adtak ki Hajdú-Biharra

Heves zivatarokra, felhőszakadásra, jégesőre figyelmeztetnek.

Haon.hu

A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) zivatar veszélye miatt Másodfokú (narancs) riasztást adott ki Hajdú-Bihar vármegye területére is – tudatta a katasztrófavédelem csütörtöki közlésében.

Az érintett területen hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Az OMSZ veszélyjelzése szerint egy érkező hidegfront mentén nagy területen, kiterjedten, több hullámban várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint a nap második felére egyre inkább a déli, délkeleti, illetve keleti tájakra korlátozódhatnak a leghevesebb zivatarok. Késő estére északnyugaton már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör.

A legintenzívebb cellák környezetében nagy méretű jég (néhol >5 cm átmérőjű), szélvihar (80-100 km/h, helyenként >100 km/h), illetve felhőszakadás (~20-40, néhol >50 mm-t meghaladó csapadékmennyiség) is lehetséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!