Időjárás

2023.06.27. 07:32

Ma még az ég is leszakadhat: ennyit a nyári időről?

A lényeg, az esernyőt senki se hagyja otthon.

Zivatarok is lehetnek Hajdú-Biharban

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Napos, kellemes idővel kezdődött a nap Debrecenben és Hajdú-Biharban, egy délután érkező hidegfront azonban könnyen véget vethet a nyárias időjárásnak. A Köpönyeg előrejelzése szerint délután esőre, záporra, zivatarra készülhetünk, a hőmérséklet ugyanakkor nem fog jelentősen visszaesni, 14 és 27 fok között alakul a nap folyamán. A szél mérsékelt lesz. 

Az országos előrejelzés szerint északnyugat felől egy gyenge hidegfront szakadozott felhőzete érkezik, ezért már a hajnali óráktól kezdve előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Napközben főleg délnyugaton és északkeleten lehet csapadék. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. 27 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!