Időjárás

2022.10.17. 08:29

Minden várakozásunkat felülmúlja az időjárás

Aki teheti, legyen kint minél többet a szabadban.

Forrás: Czinege Melinda

Csodálatos őszi időre van kilátás még hétfőn is, Debrecenben a hőmérséklet 8 és 20 fok között alakul, csapadékra továbbra sem kell számítani, a szél mérsékelt lesz. 

Az országos előrejelzés szerint a ködfoltok megszűnése után fátyolfelhők szűrte napos időre számíthatunk. A délkeleti szél megélénkül. A csapadék kizárt. Kellemes vénasszonyok nyara lesz 21°C körüli csúcsértékkel - írja a Köpönyeg.

Az eddigiekhez hasonlóan alakul az időjárás orvosmeteorológiai szempontból. Fronthatás nem várható, de a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt melegfronti jellege van a légkörnek. Az érzékenyeket fejfájás, szédülés, migrén gyötörheti. Ágynyugalom, elsötétített szobában néhány óra pihenés, fájdalomcsillapító gyógyszer a tüneteket jelentősen csökkentheti. A nappali maximumhőmérséklet a sokéves átlag fölé várható, a reggelek azonban hűvösek, ennek megfelelőn javasolt rétegesen öltözködni. Használják ki a napos órákat, és ha tehetik menjenek ki a szabadba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!