Településfejlesztés

2024.03.20. 09:17

Modernebb, zöldebb központ Földesen

Haon.hu

Komplex településfejlesztést szeretnének elvégezni Földesen; az ezzel kapcsolatos ajánlattételi felhívás a március 8-ai Közbeszerzési értesítőben jelent meg. Az önkormányzat beruházásában a Fő tér fejlesztése valósulna meg. Ennek keretében a tervek szerint a település központjában lévő zöld és térburkolt felületeket újítják meg, beleértve a jelenlegi rossz állapotban lévő növényzet komplett cseréjét, illetve a zöld területek korszerűsítését. A projekt része a meglévő, régi kopott térburkolatok komplett cseréje is a szegélykövekkel együtt. Tovább a meglévő növények komplett vizsgálata, amennyiben lehetőség van rá, akkor azok megtartása, illetve a menthetetlen állapotban lévő növények cseréje. Közel két és félezer növényt telepítenének.

A projekt részeként új biztonsági kamerarendszert is telepítenek. A területen két oszlopra térfigyelő kamerákat és wifi-modulokat szerelnek fel annak érdekében, hogy az újonnan készülő park és az ott szabad idejüket eltöltő személyek biztonságát növeljék. A munkára 9 hónap áll majd rendelkezésre, az ajánlatokat március 22-ig várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában