Közlekedés

2023.09.06. 13:13

Józsai tehermentesítő út: októberben még egy lépéssel közelebb kerülhet a kialakítás

Mintegy 3,4 kilométernyi út kivitelezésének tervezésére írtak ki közbeszerzést.

Haon.hu

A Debrecen-Józsa északi tehermentesítő út, vagyis az M35 autópálya és a 35-ös számú főút közötti út tervezésére írt ki közbeszerzési eljárást az Építési és Közlekedési Minisztérium – olvasható a Közbeszerzési Értesítő szeptember 6-án megjelent számában. A felhívás szerint az M35 autópályán megépült új Józsai csomópont országos közúti kapcsolatának biztosítása, valamint Debrecen-Józsa településrész tehermentesítése érdekében kell megkezdeni az északi tehermentesítő 2x1 forgalmi sávos főút előkészítését.

A tervezendő útszakasz mintegy egybefüggő 3,4 kilométer hosszú, új, részben külterületi 2x1 forgalmi sávos síkvidéki főút lesz, amely csatlakozik a Debrecen beruházásában elkészülő józsai bekötőúthoz. A tervezés során biztosítani kell az új hálózati elem csomóponti csatlakozását a 35-ös főúthoz a Kastély utca térségében, körforgalmi csomópont formájában. A tehermentesítő úthoz kapcsolódóan megtervezendő továbbá mintegy 600 méter párhuzamos és bekötő út (helyi közút) is. 

A kiírás szerint a nyertes ajánlattevőnek összesen 600 munkanap áll majd rendelkezésére a szükséges engedélyek beszerzésére és a tervek elkészítésére. Az ajánlatokat október 12. délig várja a minisztérium az elektronikus közbeszerzési rendszeren keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában