Közbeszerzés

2023.07.21. 15:18

A magas szintű matematikát segítené a Debreceni Egyetem beszerzése

A programcsomagot oktatók és hallgatók is használnák.

Haon.hu

Számos alkalmazási területen segíthet a programcsomag

Forrás: Illusztráció: MW-archív

Speciális célú programcsomag beszerzésére indított közbeszerzést a Debreceni Egyetem; matematikai, műszaki és gazdasági numerikus számításokhoz szükséges licencet vásárolna.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint alapvetően olyan terméket kíván az egyetem beszerezni, amely algoritmusokat, függvényeket kínál különböző területeken; többek közt a matematikához adatelemzést, görbék illesztését adatokhoz, optimumszámítást, a mesterséges intelligencia terén gépi tanulást, tanítási algoritmusokat segít.

 Továbbá informatikai támogatást biztosít például gazdasági számításokhoz, jel- és képfeldolgozáshoz, vezérlő rendszerekhez, vezeték nélküli kommunikációhoz.

A licensz konstrukció alkalmas arra, hogy a Debreceni Egyetem minden polgára (hallgató, oktató) egyetemi hálózaton keresztül, otthonról, akár offline módban is használhassa. Tartalmazzon online interaktív oktatási lehetőséget a hallgatók és az oktatók számára, illetve rendelkezzen integrálható számonkérést támogató megoldással – írják a felhívásban. Az ajánlatokat július 28-ig várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában