Közbeszerzés

2023.06.11. 10:08

Repülőgépes szúnyogirtót keresnek Debrecenbe

Légi szúnyoggyérítést kellene végeznie a város területén.

Speciális eszközzel felszerelt géppel kell végezni a gyérítést

Forrás: Illusztráció: MW-Archív

Vészhelyzeti légi-kémiai szúnyoggyérítésre indított közbeszerzési eljárást a debreceni önkormányzat. A június 7-ei Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint a feladat Debrecen város közigazgatási területén belül történő vészhelyzeti légi- kémiai szúnyoggyérítés 2023. évben összesen legfeljebb 10 ezer hektár mennyiségben. Az önkormányzat ennek legalább 75 százalékára vonatkozóan eseti megrendelést ad ki és fenntartja a jogot, hogy további maximum 50 százalék mértékig megemelje a fenti mennyiséget, amennyiben az ahhoz szükséges anyagi fedezet rendelkezésére áll.

A nyertes ajánlattevő a munkálatokat légi-kémiai módszerrel végezheti, amennyiben azokat a mindenkor érvényben lévő jogszabályok lehetővé teszik. A feladatot légi járművel kell végezni, mely az ajánlattétel időpontjában érvényes Légi Alkalmassági Bizonyítvánnyal rendelkezik. A vállalkozás köteles a szúnyoggyérítést a Nemzeti Népegészségügyi Központ által engedélyezett szerekkel és technológiával elvégezni, a gyérítési javaslattételhez és a hatékonyság vizsgálatához biológust/entomológust alkalmazni.

Apró permetcseppekben

A légi kémiai védekezés során nagyon, kicsi 30-60 mikrométer átmérőjű permetcseppek kijuttatására alkalmas ún. ULV eljárással juttatják ki a szert a légkörbe, ULV szórófejjel felszerelt repülőgép segítségével, egy-egy alkalommal minimum 500 hektárra. (Debrecen város közigazgatási területén belterületen történő teljes megrendelés esetén egy alkalommal 5 ezer hektárt kell lerepülni, ugyanakkor az önkormányzat fenntartja a jogot ettől kisebb területű rendelésre is.)

A szerződés a tervek szerint július 10-étől október 15-ig lesz hatályos. Az ajánlatokat június 16-ig várják.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában