Négysávosítás

2023.04.28. 15:20

Újabb szakaszához ért az útfejlesztés a debreceni BMW-gyár környékén

Forgalomra reagáló, dinamikus közvilágítás is lesz.

A kép alsó részén az éppen zajló bővítési munkálatok, felül középen pedig a BMW körút látható.

Forrás: magyarepitok.hu

Tovább folytatódik a debreceni 33-as számú főút fejlesztése: a Debreceni Észak-nyugati Gazdasági Övezet kialakításával összefüggő közúti fejlesztésekhez kapcsolódóan ezúttal a 3316-os jelű összekötő út és az ipari fejlesztési terület között végzik el a 33-as főút kétszer két sávra bővítését, ahol egy új körforgalmi csomópontot is kialakítanak – számolt be róla szerdai cikkében a Magyar Építők.

Tamás Ádám, a kivitelező Ke-Víz Zrt. projektvezetője arról tájékoztatta a portált, a több mint két kilométer hosszan megvalósuló, 3 milliárd 319 millió forint értékű fejlesztés már áprilisban kezdetét vette, miután a szükséges előkészítő feladatokat márciusban már elvégezték.

Az ütemezés szerint június végéig kiépítik a körforgalmi csomópont direkt ágát, valamint a főpálya bal oldali szélesítését. Júliusban egy ideiglenes forgalomba-helyezési eljárás lefolytatására is szükség lesz, ekkor a 33-as főút forgalmát átterelik egy ideiglenes nyomvonalra, a körforgalmi csomópontot a közúti forgalomtól teljesen függetlenül tudják majd véglegesen kiépíteni –írják.

haon, 3316, BMW, BMW-gyár, 33-as főút
A Látóképi csárda felé vezető szakasz
Forrás: magyarepitok.hu

Tamás Ádám beszámolt a lapnak arról is, a szakemberek egy olyan dinamikus közvilágítási hálózatot építenek ki, amely az út teljes szakaszán mozgásérzékelőkkel és lámpatestenkénti szabályozókkal lesznek ellátva, így a lámpatestek forgalom hiányában halványabban fognak világítani, újabb járműveket érzékelve pedig ismét erősödni fog a fényerejük.

A projektnek a szerződés szerint 2024. február 27-éig kell elkészülnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában