Közbeszerzés

2023.03.01. 15:44

A tervezettnél tovább tart a nyíradonyi piac építése

Modern csarnok épül

Forrás: Illusztráció: MW-Archív

Kilencről tizenkét hónapra növelte a vásárcsarnok építésének teljesítési időtartamát Nyíradony önkormányzata, változatlan költség (284 millió 396 ezer forint) mellett; az erről szóló szerződésmódosítást február 21-én írták alá a munkát végző helyi céggel.

A Közbeszerzési Értesítőben március 1-én megjelentek szerint a beruházás a „Zöld város kialakítása Nyíradonyban” című projekt keretében valósul meg. Vásárcsarnokot építenek parkolókkal és napelemes rendszerrel. 

A csarnokon belül kialakítanak önálló szerkezettel egy-egy üzletsort és kiszolgáló helyiségeket a két szélső zónában, fölöttük raktárterülettel. Az épület homlokzata teljes felületen táblás polisztirolhab hőszigetelést, a vasbeton pillérek tégla burkolatot kapnak. A nyílászárók műanyag tok és szárnyszerkezetűek, hőszigetelő üvegezéssel. A csarnoktér fűtetlen. Az üzletegységek fűtése helyiségenkénti elektromos fűtőpanel, üzletenkénti alméréssel. A csarnok tetőfelületén tervezett napelemek biztosítják az energiaellátást. Az épület vízellátása az utcán meglévő közmű vezetékekről történik, új vízmérőakna és vízmérőóra felhasználásával. A használati melegvíz ellátás hőszivattyúkkal és elektromos fűtőpatron beépítésével lesz biztosítva. Az épületben mosdó, WC, piszoár, falikút, akadálymentes WC és akadálymentes mosdó is lesz. A meglévő útburkolatokhoz csatlakozva összesen 68 méter hosszon szilárd burkolatú út épül, valamint hozzá csatlakozó 26 parkoló, és a csapadékvizek elhelyezésére szikkasztó jellegű árkok létesülnek.

Mint írják, a kivitelező a szerződésmódosítási igényében arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az ukrajnai háború, mint vis maior következtében kialakult, építőiparban felmerülő rendkívül bizonytalan körülmények, a háború elhúzódása és az építőipari anyagokat érintő hiány miatt nem biztosítható a kivitelezés a szerződéskötéskor vállalt feltételekkel. 

A világgazdasági helyzet és a 3 hónapos beszállítói késedelem, valamint a felmerülő acélhiány miatt a teljesítési határidő nem tartható. A kivitelező mindezekre tekintettel kérte az eredeti 9 hónapos teljesítési határidő 3 hónappal, azaz 12 hónapra történő meghosszabbítását.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában