Széchenyi Kártya Program

2022.10.25. 11:08

Válság idején is jól működnek a vállalkozói hitelek

Állami támogatású hitelkonstrukciókról és adatvédelemről is tájékozódhattak a vállalkozók.

Krisán László

Forrás: Kiss Annamarie

Vállalkozói fórumot tartott kedd délelőtt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK), a találkozó célja volt többek között a cégek fejlesztéseit támogató finanszírozási megoldások bemutatása.  

– Húsz évvel ezelőtt 500 ezer forintos keretösszeggel lehetett hitelhez jutni a Széchenyi Kártya Program (SZKP) indulásakor, ma már több milliárdról is beszélhetünk. 2002-ben nem gondoltuk volna – amikor 8 milliót tudtunk kihelyezni -, hogy idénre ez már 33 milliárd forint évente. Ez egy óriási lehetőség, segítség a vállalkozásoknak – fogalmazott köszöntőjében Skultéti Éva, a HBKIK főtitkára. A szakmai fórum programját ismertetve kiemelte: az elmúlt években jelentősen megnőtt a bankszámlák elleni támadások száma. A digitalizáció fejlődésével nemcsak a lehetőségek tárháza bővül, de a biztonsági kockázatok aránya is emelkedik. Ezek kivédéséről az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársa is tartott előadást a nap folyamán.

Skultéti Éva
Forrás: Kiss Annamarie

Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója előadásában elmondta: a Kormány nemrég döntött a SZKP meghosszabbításáról. – Az idén húsz éves konstrukcióról elmondható, hogy békeidőben és válság idején is jól működik. Ez azért lehet így, mert igyekszünk meghallgatni a vállalkozók véleményét, felhasználni a hozzánk beérkező javaslatokat – mutatott rá. Az elérhető konstrukciók ismertetése mellett kiemelte: a kiadott hitelek több mint háromnegyede vidéken hasznosul, Hajdú-Bihar megye pedig ezek között a legjobb háromban benne van. A jövőbeni változásokról elhangzott: a kamatok ugyan emelkednek, de eltűnik a kezelési költség, visszavezetik a turisztikai kártyát, valamint energiahatékonysági fejlesztést támogató konstrukciót is bevezetnek. 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában