A közlekedést is érinti

2022.10.10. 16:05

Demonstrálnak kedden a TEVA dolgozói Debrecenben

Évközi béremelést vagy bérkompenzációt szeretnének.

A TEVA debreceni üzeme

Forrás: Google Street View

Elege lett az elhúzódó tárgyalásokból a debreceni TEVA dolgozóinak, ezért kedden délután demonstrációt tartanak a gyár előtt – számolt be honlapján a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége.

A közleményben azt írják, miközben több gyógyszergyárnál már megegyeztek a VDSZ-szel az évközi bérkompenzációkról, a TEVA a tárgyalásokon eddig nem reagált konkrétumokkal a VDSZ debreceni szakszervezetének érdemi javaslataira.

A keddre szervezett demonstrációval a szakszervezet a cég döntéshozatalát szeretné felgyorsítani, mert a brutális infláció és a rezsiköltség megemelkedése sokaknak már jelentős megélhetési problémát jelent.

Felhívásukban a TEVA munkavállalói elvárják, hogy a munkáltató vegye figyelembe a megélhetési költségek drasztikus emelkedését, és évközi béremeléssel vagy bérkompenzációval reagáljon a rendkívüli helyzetre.

Ahogy arra felhívják a figyelmet, azért döntött a szakszervezet a demonstráció mellett, hogy a tárgyalóasztalnál valódi megállapodás születhessen. „Így most a cég vezetésén múlik, meddig feszítik a húrt” – teszik hozzá.

Elfogyott a munkavállalók türelme, és ha kedden nem lesz tárgyalás érdemi emelésről, akkor a szakszervezet megy tovább – hangsúlyozta Székely Tamás, a VDSZ elnöke.

Forgalomkorlátozás is lesz

A demonstráció miatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani: 13 órától előreláthatólag 19 óráig a Benczúr Gyula utcán, a Pallagi út és a TEVA Gyógyszergyár IV-es kapu közötti útszakaszon minden jármű forgalom tilos, közölte a megyei rendőr-főkapitányság. A lezárt területre csak a külön engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában