Fotókkal

2022.04.01. 15:31

Vadonatúj gyártócsarnokot avattak Debrecen-Bánkon

Az IL-PE Kft. fröccsöntéses technológiával készülő háztartási műanyag termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Pénteken, sajtónyilvános ünnepség keretében kezdődött el a próbaüzem a cég új gyártócsarnokában.

Forrás: Molnár Péter

Az eseményen Pósán László országgyűlési képviselő elmondta, a város, és a bánki városrész is rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban.

A város kelet, délkeleti irányba tud terjeszkedni, ha tetszik, Bánk irányába. A beruházást véghezvivő vállalkozás ezt a lehetőséget kifejezetten jó érzékkel ismerte fel

– emelte ki, hozzátéve, a fejlesztések részeként a környéken óvoda, iskola is épül, és a jövőben további beruházások várhatóak még.

 

Remek körülmények

 

Barcsa Lajos alpolgármester elmondta, az önkormányzat számára rendkívül fontos, hogy a helyi kis- és középvállalkozások (kkv) hogyan prosperálnak a városban, hiszen csaknem 50 százalékát adják a foglalkoztatásnak. – Amikor arról beszélünk, ezek a cégek miként működnek, boldogulnak, akkor arról is, hogy a helyi munkavállalóknak milyen körülményeket tudnak biztosítani a munkáltatók.

Hangsúlyozta, az önkormányzat támogatása, az infrastruktúra, források biztosítása mellett az oktatási intézményekkel is remek kapcsolat áll fent, ami a munkaerő-utánpótlás szempontjából lehet fontos a kkv-k számára.

 

Petis László, az IL-PE Kft. ügyvezető igazgatója a csarnok részletes bemutatása mellett örömét fejezte ki a beruházás kapcsán.

 

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában