Fejlesztés

2022.04.28. 12:24

Átadták a német Bürkle világszínvonalú gyárát Debrecenben

A cég már harmadik éve működik városunkban, most újabb üzemcsarnokokkal egészült ki.

Forrás: Kiss Annamarie

Átadták a felületi technológiák világelső cégcsoportja, a Robert Bürkle vállalat debreceni gyárát csütörtök délelőtt. A német cég 2019-ben kezdte meg működését Debrecenben. A beruházás a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Ipari Parkban felavatott újabb két üzemcsarnokkal vált teljessé – hangzott el az eseményen.

Laczkó Gábor, a Bürkle Debrecen gyárigazgatója beszédében büszkeségének adott hangot.

Büszke vagyok arra, hogy ez a gyár ilyen gyorsan, ennyire szépen ki tudott bővülni. Illetve arra is, hogy Magyarországon ilyen magas színvonalú, egyedi termékeket tudunk gyártani

– hangsúlyozta. Hozzátette, a cél az volt, hogy a 2019-ben elindult üzem – ahol egyszerű gépkomponenseket gyártottak – 2022 végére az összetettebb, bonyolultabb, nagy szakmai tudást igénylő termékeket is gyártani tudja.

Igazi mérföldkő

Olaf Hartwig, a Robert Bürkle cégcsoport operatív vezérigazgatója elégedettségének adott hangot a kibővített telephellyel kapcsolatban. Kiemelte, a 12 hónap alatt létrejött gyár által mérföldkőhöz érkeztek. Mint mondta, a debreceni üzemnek köszönhetően mind a termelékenységi hatékonyságuk, mint a lokalizációs arány nőtt.

Jürgen Schröer, a Bürkle Tanácsadó Testületének elnöke kifejtette, 2018 óta egy részletes preferencialista szerint választották ki a megfelelő helyszínt, végül 19 ország versenyéből Magyarország, azon belül pedig Debrecen mellett tették le voksukat.

A javaslatok alapján egyértelmű volt, hogy a város mellett döntünk. A látogatásaink során példátlan segítőkészséggel, nyílt kommunikációval találkoztunk

– összegezte az elnök, hozzátéve, az idei évet követően további fejlesztéseket terveznek.

Növekedésre ítélve

Papp László polgármester az eseményen elmondta, óriási eredménynek tartja azt, hogy ez az ipari környezet, gyár, ez a termelőegység az elmúlt évek tükrében, így, ebben a formában létrejöhetett Debrecenben. Hozzátette, a pandémia és a háború gazdaságra való hatásától függetlenül mind a cég, mind a város változatlanul fejlődik, előrehalad.

Hálás vagyok, hogy a cég meglátta városunkban a lehetőséget, és itt adnak mára több mint 60 embernek munkát. A politikai stabilitás, a szakképzett munkaerő, a logisztikai, közlekedési kapcsolatok megléte miatt keresve se találhattak volna jobb helyet

– összegezte. A polgármester úgy fogalmazott, Debrecen növekedésre van ítélve. Hangsúlyozta, a város, és az égisze alatt működő vállalatok – betelepülő cégek felé mutatott – elkötelezettsége a jövőben is jelen lesz – mondta.

Herdon István, a Xanga Cégcsoport vezérigazgatója örömét fejezte ki a beruházással kapcsolatban, és kifejtette, az eddigi sikeres együttműködést követően a jövőben is számíthat a cég áldozatos munkájukra.

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában