Debreceni székhelyű cég

2022.03.18. 17:02

Szijjártó Péter: egész Magyarország büszke lehet a Tranzit Foodra

A debreceni székhelyű Tranzit Csoporthoz tartozó Tranzit-Food Kft. 6,5 milliárd forintból újítja meg a nyírbátori csirkefeldolgozó és nyírgelsei víziszárnyas-feldolgozó üzemét, a két beruházást az állam jelentős összeggel, 2,7 milliárd forinttal támogatja.

Forrás: MTI / Balázs Attila

Az 1800 embernek munkát adó cégcsoport évi 2 millió libát, 9 millió kacsát és 15 millió csirkét nevel és dolgoz fel a saját telepein, vágóhídjain. – Az elmúlt három évtizedben nem változott sem a profilunk, sem pedig a tulajdonosi szemléletünk. A fő vonal az állattenyésztés, -feldolgozás és a kereskedelem, a célunk pedig továbbra sem az osztalék kivétel, hiszen az eddigi nyereséget mindig visszaforgattuk fejlesztésekbe – fogalmazott Szabó Miklós, a Tranzit Cégcsoport alapító-tulajdonosa pénteken, Nyírbátorban.

 

A nyírbátori beruházás kivitelezési munkálatait Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a helyszínen tekintette meg. – A magyar kormány továbbra is stratégiai ágazatként tekint a mezőgazdaságra, az élelmiszeriparra, így megnöveljük az uniós agrártámogatás mellé adható nemzeti önrész mértékét 17-ről 80 százalékra, ezzel pedig történelmi összegű, összesen mintegy 9000 milliárd forint támogatást kaphatnak a mezőgazdasági szereplők az elkövetkező eu-s költségvetési ciklusban – mondta a külügyminiszter, majd hangsúlyozta, egész Magyarország büszke lehet a Tranzit Foodra.

 

TG
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában