Nem egyszerű a vásárlás

2022.01.28. 14:51

Kevés az eladó telek, és ráadásul még drága is

Kitartó kutatómunka, vastag pénztárca – ezek birtokában érdemes nekivágni a telekkeresésnek. És még akkor sem biztos, hogy az eredeti tervek szerint sikerül bevásárolni.

Forrás: Ingatlanbazár

Az Ingatlanbazár Debrecenben érdeklődött, mennyiért kapni most üres telket. Városunkban a bontásra még nem ítélt, de régi házakat inkább lebontják, így üres telekre épülhet az új ingatlan. A fiatal családok körében népszerű a kertvárosi jellegű Bocskaikert, a városhoz közeli Józsa, Sámsonkert, Mikepércs is − ezeken a településeken jóval olcsóbban jutni telekhez, mint a belvárosban. 

 

A Debrecen központi városrészében csak elvétve fellelhető, méregdrága telkekre jobbára társasházakat „húznak fel” a befektetők. A belvárosban 65 ezer és 125 ezer forint között mozognak a négyzetméterárak. 

 

A kertvárosban két év alatt a duplájára nőtt a telkek ára. A belvároshoz közeli Köntöskertben és a Hatvan utcában a kertek négyzetméterenként 50−75 ezer forint közötti összegbe kerülnek. Kijjebb Csapókert, Homokkert, Tégláskert és Júliatelep portái 20−60 ezer forint közötti négyzetméteráron kelnek el. A zártkertekért is sorban állnak a vevők, pedig az árak ezek esetében is drasztikusan megemelkedtek. A Debrecen helységnévtáblához közel a korábban 3-4 milliós telkek manapság 10-12 millióért kelnek el. Ki kell emelni azt is, hogy ezeken a területeken értéknövelő infrastrukturális fejlesztés zajlott időközben: kerékpárutak épültek, több utat aszfaltosítottak. 

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában