hamarosan kész lehet

2021.05.01. 14:25

Régóta várt testnevelési létesítmény épülhet fel Debrecenben

Az epreskerti iskola új tornaterme révén a déli városrész is jól járhat.

Fotó: Napló-archív

A helyi KEVIÉP Kft. nettó 647 millió forintos ajánlatát találták a legkedvezőbbnek az Epreskerti Általános Iskola tornacsarnokának megépítésére; a beruházó debreceni önkormányzat május 5. után – a szerződéskötési moratórium lejártával – kötheti meg a céggel a kivitelezésről szóló megállapodást.

A B típusú, 1819 négyzetméter hasznos alapterületű tornaterem játéktere motoros paravánnal lesz két részre osztható. Négy öltözőt alakítanak ki zuhanyzókkal, lesz szertár a tornaeszközök megfelelő tárolására és egy 60 négyzetméteres konditerem.

A tornaterem 200 férőhelyes mobil lelátókkal rendelkezik majd, míg az iskolaépülettel egy előcsarnok fogja biztosítani a kapcsolatot. A beruházás büfét és ruhatárat szintén magában foglal. A 16 osztállyal működő iskola nem rendelkezik tornateremmel, továbbá a városrészben és környékén sincs jelentősebb fedett sportlétesítmény.

Kosárlabda és tenisz is

A kormány novemberben bruttó 1,2 milliárd forint támogatásban részesítette az évek óta húzódó tervet. Az önkormányzat januári felhívására hét ajánlat érkezett, de három érvénytelennek bizonyult, kettőt pedig visszavontak – derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumból. Mint megtudtuk, a nyertes cégnek 18 hónapja lesz a megvalósításra.

A sportcsarnok alkalmas lesz NB I/B-s kosárlabda-mérkőzések lebonyolítására, valamint teniszezésre is.

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában