Hosszú távra terveznek velük

2021.05.31. 13:53

Nagy a kereslet az elektromos autókra

Megyénk útjain tavaly 320 villanyautó futott, ez a szám idén várhatóan tovább emelkedik.

Forrás: MW-Archív

Idén is elindult az elektromos autók ártámogatási pályázata, a hétüléses modelleket választó nagycsaládos vásárlók akár 5 millió forintos kedvezményt is kaphatnak a vételárból. A piacvezető Használtautó.hu keresési statisztikái szerint ez jó eséllyel tovább ösztönzi az amúgy is fokozódó érdeklődést a villanyautók iránt: az állami támogatás miatt az év végére akár 20 ezer példányosra is bővülhet az ország zöldautóparkja.

Katona Mátyás, a Használtautó.hu szakértője lapunk kérdésére elmondta, a vásárlók jellemzően huzamosabb ideig nem is tervezik az e-autók lecserélését. – Az biztos, hogy a támogatással vásárolt autók 3 évig nem adhatóak el, de a vásárlók jellemzően ennél hosszabb távra terveznek, olyan autót vásárolnak, amilyenre szükségük van. Az új és használt villanyautók arányának kapcsán elmondta, eddig is több használt, mint új modell került útjainkra. – Ez a támogatás ellenére sem valószínű, hogy megváltozna, mivel a használt elektromos autó még hozzájárulás nélkül is olcsóbb, mint az új, külföldön pedig jelentősebb készletből lehet válogatni a hazainál – fogalmazott.

PL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában