közös munka

2021.05.06. 17:24

Együttműködési megállapodást írt alá az egyetem és a DBSC

Együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Egyetem és a Debrecenben üzleti szolgáltató szektort képviselő Debrecen Business Service Centers Kerekasztal.

Fotó: Debreceni Egyetem

A kilenc céget képviselő DBSC Kerekasztal tagjai (4iG, BT, Diehl Aviation, EPAM, Flowserve, DT-ITS, NI, Transcosmos, és a United Call Centers) már 2018 óta jelen vannak az egyetem életében, ahol a hallgatók számára oktatási programokat, képzéseket tartanak, illetve karriertanácsokat adnak annak érdekében, hogy a diákok még naprakészebb tudás birtokába juthassanak, és megismerhessék a munkaerőpiac és a szektor sajátosságait.

Szilvássy Zoltán a Debreceni Egyetem rektora köszöntőjében hangsúlyozta, hogy ez a megállapodás tovább erősíti majd Debrecen és a régió üzleti szférájának fejlődését. A megállapodás célja az üzleti szolgáltató szektor ismertségének és elismertségének növelése, valamint a régió oktatási intézményeivel történő együttműködés elősegítése.

„Az egyetemi modellváltás kapcsán különösen fontosak lesznek a vállalati kapcsolatok, illetve a vállalati tapasztalatok oktatásba való még intenzívebb bevonása. – mutatott rá az együttműködés fontosságára Bács Zoltán a Debreceni Egyetem kancellárja.

A Debreceni Egyetemen 2018. óta működik a Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet (MÜZLI), melynek feladata javaslatok kidolgozása az egyetem karain folyó mérnöki, műszaki, gazdaságtudományi, menedzsment és informatikai képzések fejlesztésére, kapcsolattartás a különböző iparági résztvevőkkel, emellett az egyetemi kutatások innovációs és üzleti irányú fejlesztése. Az egyetem az intézet ezen céljai mentén kívánja megvalósítani a megállapodásban részletezett tevékenységeket. „A nyitott szemlélet, a tenni akarás, a vállalkozói kedv elengedhetetlenek ahhoz az eredményes munkavállaláshoz, amire a fiatalokat fel kell készítenünk. Az ipari, üzleti, gazdasági szereplők és az egyetem szoros együttműködése biztosítani tudja azt a keretrendszert, amiben ezeket az ismereteket át tudjuk adni. Nagyon örülök, hogy ennek a MÜZLI adhat egyfajta kapcsolódási pontot az egyetem részéről. – mondta el Ascsillán Endre a MÜZLI intézetvezetője.

„Az együttműködési megállapodás amellett, hogy keretbe foglalja eddigi közös tevékenységeinket, remek szimbóluma a kerekasztal azon törekvésének, hogy még szorosabbra fűzzük kapcsolatunkat a Debreceni Egyetemmel. Továbbra is elkötelezzük magunkat a város, az egyetem és az itt tanuló diákok felé annak érdekében, hogy oktatási munkával segítsük őket az üzleti életben való elhelyezkedésben, valamint a sikeres karrierépítésben. – köszöntötte a jelenlévőket Kissné Nyéki Éva a Debrecen BSC Kerekasztal projektvezetője. Az együttműködés résztvevői fontosnak tartják a nyelvtanulás előmozdítását és támogatását Debrecenben, valamint az üzleti szolgáltató szektorba vezető oktatási, illetve karrier-útvonalak kijelölését, kidolgozását és népszerűsítését. A partnerek oktatással, képzéssel, versenyek, workshopok, tájékoztató rendezvények szervezésével, tananyagfejlesztéssel, valamint az ezekhez köthető felmérések, tervek készítésével is szeretnének foglalkozni. Az együttműködést a későbbiekben más területekre is kiterjeszthetik. Közös kurzusok, képzési modulok, szakmai együttműködési kapcsolatok fenntartásáról, jó gyakorlatok átadásáról és tapasztalatcseréről is szó lehet.

Berényi Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában