Munkahelyteremtő beruházás

2021.02.04. 11:21

A járvány után lendületet kaphat a földesi zöldségfeldolgozó építése

Át kellett tervezni a gyárat, majd az építőipar szűkös kapacitása miatt nem kezdődhetett az építkezés.

Fotó: Kovács Péter

– A beruházó albertirsai központú céget igen érzékenyen érinti a mostani gazdasági helyzet, mivel termékeinek jelentős részét külföldön kívánta eladni, ott azonban a járvány miatt nem tudják fogadni – tájékoztatott Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester, akitől a Földesen tervezett zöldségfeldolgozó építéséről is kérdeztük.

A földesiekben, illetve a környéken élőkben vannak kételyek a munkahelyteremtő beruházás megvalósulása miatt, hiszen a helyben termelt zöldséget feldolgozó üzem megépítését 2014-ben jelentették be, ám azóta, azonkívül, hogy a majdani ipari területhez megépült egy aszfaltozott út, szemmel láthatóan nem történt semmi.

Többségben nőket

– Először természet- és környezetvédelmi szempontok miatt kellett áttervezni a gyárat, és a helyét is máshol kellett kijelölni. Később pedig nem volt építőipari kapacitás a munkálatok megkezdésére. Amire ez is elhárult, kezdődött a koronavírus-járvány – sorolta a problémákat a településvezető, akitől megtudtuk azt is, hogy az üzem 70-80 dolgozót tud majd folyamatosan foglalkozni, de a létszám a kampányidőszakban 200 főre is felmegy. A feldolgozás a borsóval kezdődik és a sütőtökkel zárul. A foglalkoztatottak többsége női munkaerő lesz, a férfiak főleg a karbantartási, szerelési munkálatok elvégzéséhez kellenek majd.

KZS

Borítókép: Jeneiné dr. Egri Izabella, Földes polgármestere

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/egyetlen-alkatresz-hianyzik-ahhoz-hogy-jarhatobbak-legyenek-foldes-utjai-4970137/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában