átadóünnepség

2020.09.08. 20:32

Fejlesztés, amely összeköt: megújult út vezet a böszörményi ipari parkhoz

Kedvező, az ipart befogadni képes környezet kialakítása cél Nánáson és Böszörményben is.

Fotó: Kovács Péter

„A kormány minden támogatást meg fog adni ahhoz, hogy Hajdúböszörményben előbb a 8,5 hektáros, majd a mellette lévő állami területen a 100 hektáros ipari park létrejöjjön”

– jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Hajdúböszörményben, a kisebb ipari parkhoz vezető út átadásán kedden késő délután. A tárcavezető a böszörményi ipari parki terveket egy nagyobb, az északkelet-magyarországi gazdasági övezet fejlesztési koncepciójába helyezte. Mint mondta, az infrastruktúra-fejlesztéssel a vállalkozásokat befogadni képes környezetet kell teremteni. Példaként Kecskemétet említette, ahová a Mercedes-autógyár után ma már olyan gazdasági egységek települnek, melyek nem kötődnek a nagy hírű járműgyárhoz.

„Debrecenben és a környékén is így fog történni”

– mondta a miniszter.

Munkahelyeket hoz majd

– A 8,5 hektáros nyugati ipari park fejlesztése a napokban kezdődött el, ennek része, az Újvárosi utca burkolatának felújítása, pedig most fejeződött be – ezt már Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere mondta köszöntőjében. A városvezető emlékeztetett, hogy a felújított úton közel húsz éve még a csorda járt ki a most ipari parkká alakítandó akkori legelőre. – Szeretnénk, ha az itt lakók éreznék, hogy jó itt élni, mások pedig kedvet kapnának, hogy ideköltözzenek. Ebben az egyik legfontosabb a munkahelyek létesítése, ez pedig szorosan kapcsolódik az ipari park kialakításához.

„Bízom benne, hogy a most induló fejlesztéssel egy virágzó ipari parkot tudunk létrehozni, amely mellett egy közel 100 hektáros állami terület van, ahová szintén befektetőket várunk.”

Tiba István országgyűlési képviselő beszédében Hajdúböszörmény komoly gazdasági potenciálját emelte ki. A BMW-gyár idetelepülését illetően a legjobb helyzetben Hajdúböszörmény van, hiszen az ipari parktól 300 méterre van autópálya, onnan lehajtó lesz az autógyárhoz. Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke is Hajdúböszörmény kedvező adottságait hangsúlyozta, majd a felvetette annak időszerűségét, hogy

Debrecent kerékpárúttal kössék össze Hajdúböszörménnyel.

Fogadni a befektetőket

Palkovics László hajdúböszörményi látogatása előtt egy tízhektáros ipari terület alapkőletételén vett részt Hajdúnánáson. A régi vásártér területén kis- és középvállalkozásoknak körülbelül egy év múlva otthont adó ipari terület jön létre. Ugyancsak részt vett egy helyi vállalkozó, Sebestyén László által építtetett hűtőház ünnepélyes átadóján is. A köszöntőkben elhangzott: fontos Hajdúnánás és térsége számára is a befektetők fogadása, ehhez pedig egy olyan helyszín kialakítása, amely versenyképessé teszi a várost.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában