Összefogásra van szükség

2020.04.01. 14:40

Veszélyben a magyar bor jövője – Videó

A borászatokat is nehéz gazdasági helyzetbe sodorja a pandémia.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Ebben a rendkívüli helyzetben egyre többször találkozhatunk olyan társadalmi felelősségvállalással, amely az önhibájukon nehéz helyzetbe került embertársainkon próbál segíteni. Sokan nem is gondolnák, hogy milyen drámai helyzetbe kerültek azok a kisebb, családi borászatok, akiknek a járványhelyzet miatt gyakorlatilag nullára csökkent a bevételük. Pedig ők azok, akik kétkezi, fáradságos munkájuknak köszönhetően huszonkét magyarországi borvidék csodálatosan szép, egyedi boraival tették felejthetetlenné egy-egy családi, baráti vagy munkahelyi eseményünket.

Ezt felismerve, kéretlenül fordul a nyilvánosságon keresztül segítségért Kovács Pál, a Borászok Barátja. Ahogy fogalmaz, nem adományt, hanem segítséget kér. Azok a borbarátok, akik megtehetik, direktben vagy a rászorulók koordinátáit megadva, rajta keresztül vásároljanak egy-egy palackot, hozzájárulva ezzel a kis pincészetek életben maradásához – olvasható a Debreceni Borozó által eljuttatott közleményben.

Fogjunk össze a magyar bor jövőjéért! Minden palack számít!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában