Helyi adó

2020.03.09. 15:49

Megkezdődött az egyenlegértesítők postázása

A cívisvárosi önkormányzat Adóügyi Alosztálya megkezdte az első félévi helyi adókötelezettségek teljesítéséhez segítséget nyújtó egyenlegértesítők postázását.

A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózók átutalási postautalványt is kapnak, amelyen szerepel az első féléves fizetendő összeg. A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezetteknek a fizetési kötelezettséget átutalással kell teljesíteni, ezért ők nem kapnak átutalási postautalványt. Az értesítő postázása nem törvényi kötelezettségen alapul, ezért most csak az kap tájékoztató levelet, akinek az összevont számlaegyenlege szerint fizetési kötelezettsége áll fenn. Az első félévi fizetési kötelezettségeket 2020. március 16-ig lehet késedelmipótlék-mentesen megfizetni – tudatta Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Újdonság, hogy erről a linkről az Ügyfélkapun keresztül történő bejelentkezéssel az önkormányzathoz tartozó adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettség (pl. gépjárműadó, építményadó, iparűzési adó) bankkártyás fizetés segítségével teljesíthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában