Közlekedésfejlesztés

2020.02.14. 10:37

„Szigorúan ellenőrzött vasútépítés” Macsnál

A minősítéssel, hitelesítéssel kapcsolatos eljárások lefolytatása lesz a nyertes feladata.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Február 11-ről március 3-ára módosították a Csokonai Nemzeti Színház felújítására kiírt közbeszerzési pályázat ajánlatainak benyújtási határidejét. Az erről szóló információ a Közbeszerzési Értesítő február 12-ei számában jelent meg.

Két évre szól

Közbeszerzést írt ki a (NIF) Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő zártkörűen működő Részvénytársaság a Debrecen–Füzesabony vasútépítés I. üteméhez kapcsolódóan, a vasúti megfelelőségértékelési eljárások, hitelesítési eljárások lefolytatására. A beruházás kapcsolódik a BMW-gyár létesítéséhez.

A nyertes ajánlattevő fel­adata lesz többek közt a műszaki ellenőrzés, a tervek felülvizsgálata és javaslattétel jóváhagyásra, a fizikai és pénzügyi előrehaladás nyomon követése. Valamint a magyar nemzeti vasúti biztonsági és műszaki szabályokból következő követelmények teljesülésének vizsgálata; a megfelelőségértékelési eljárásokhoz kapcsolódó mérések, vizsgálatok és integrációs tesztek előkészítésének koordinációja, a vizsgálati protokollok szabványossági és jogszabályi felülvizsgálata. A végleges használatba vételi engedélyek megszerzéséhez szükséges tanúsítási, tanúsítói feladatok teljes körű elvégzése, hitelesítést kísérő műszaki dokumentáció összeállítása.

A nyílt eljárás határideje március 5., a Közbeszerzési Értesítő január 31-ei számában megjelentek szerint a munka időtartama 2020. június 1-től 2022. április 12-éig szól majd.

Új elemek is készülnek

Mint korábban írtuk, a beruházás az Észak-Nyugati Gazdasági Övezethez (azon belül a BMW-gyár építéséhez is) szükséges megfelelő vasúti összeköttetés, illetve kiszolgáló létesítmények megépítését tartalmazza.

Többek közt vágányt építenek 31,4 kilométer hosszban, átépítik a Tócóvölgy és Macs állomásokat, és újat hoznak létre Macs Ipari Parknál. Gyalogos átjáró építése szintén szerepel a tervekben. Kitérők cseréje, számítógép által vezérelt villamos váltófűtés kiépítése, távközlő rendszer átalakítása az állomásokon, vasúti műtárgyak építése, felújítása; valamint új biztosítóberendezés és távközlési hálózat kiépítése is része a beruházásnak. Mintegy 22 ezer négyzetméternyi aszfaltburkolatú út és 51 ezer négyzetméter betonburkolatú rakterület is létesül majd.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában