videóval

2020.02.18. 11:18

Jól szervezett hangyabolyként keringtek a munkagépek a leendő BMW-gyár területén

Ezen a videón látszik csak igazán, mekkora energiát fektettek az üzem építésének előkészítésébe.

Fotó: YouTube / EDC Debrecen

Érdekes, látványos és roppant informatív videó került fel nemrég az EDC Debrecen YouTube-csatornájára a leendő debreceni BMW-gyár helyének területrendezéséről. A drónfelvételekkel is feldobott kisfilmben az építkezést előkészítő munkálatok fontosabb állomásairól tudhat meg információkat a néző. A régészeti feltárások, vagy a tavaly márciusi cölöppróba-terhelés mellett a terület humuszolása is szóba kerül, de a nyilatkozó szakemberek kitérnek arra is, hogy tavaly augusztusra már olyan készültségi állapotba került a beruházás, hogy a vízépítési munkarészek elkezdéséhez is elegendő terület állt rendelkezésre. A videó itt megnézhető:

Korábban kiderült, a gyár helyszínéül szolgáló teljes, 400 hektáros területet az előkészítési munkálatokat követően áprilisban adják át a beruházónak. Az első ütemben 460 ezer négyzetméter alapterületű épületet építenek meg.

Az előzetes becslések szerint az idei évtől kezdődően mintegy 6 ezer ember dolgozik majd a gyár és környezetének építési munkálatain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában