konferencia

2020.01.29. 14:42

Érthetően a közbeszerzésről

A magyar közbeszerzési törvény talán az egyik legjobb Európában – véli az elnök.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) Közbeszerzési Hatósággal közösen rendezett címmel évnyitó „Közbeszerzésekről közérthetően” közbeszerzési konferenciát szerdán.

Fotó: Molnár Péter

A rendezvényt immár több éve hagyományosan megszervezik. Idén is azt a célt tűzték ki, hogy a részvevők első kézből kaphassanak tájékoztatást a legfrissebb változásokról az ajánlatkérői és ajánlattevői oldalról egyaránt, továbbá a közbeszerzési szakértőktől.

Tanulnivaló tantárgy

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke megnyitóbeszédében hangsúlyozta, a magyar közbeszerzési törvény talán az egyik legjobb Európában, csak az alkalmazásával vannak problémák, s azt szeretné finomítani, s rugalmassá tenni. – Abban bízom, hogy ezek a rendezvények hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy ebben a sajátos hármas (ajánlatkérő, ajánlattevő, tanácsadó) együttműködésben az eredeti célt el tudjuk érni: a közpénzekkel korrektül, tisztességesen, átlátható módon és költséghatékonyan tudjanak bánni – tette hozzá köszöntőjében Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, majd elmondta, az ilyen eseményekre tanulni jön és fülelni, mivel a közel 30 éves tapasztalata azt mutatja, a közpénzek bánásmódja egy örök tanulnivaló „tantárgy”.

ND

Borítóképünkön Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke (balról), Miklóssy Ferenc és Rácz Róbert látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában