startup campus

2019.11.12. 17:40

Debrecenbe érkezik a középiskolásoknak szóló innovációs bemutató

A Startup Campus szervezésében, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával és szakmai partnerségével november 13-án a Debreceni Egyetemhez is megérkezik az ország első, kifejezetten középiskolásokat megszólító innovációs eseménysorozata, a Startup Campus Innovációs Középiskolai Roadshow. A szervező Startup Campus az előadásokra és a workshopokra várja az innovatív ötletekkel, kezdeményezésekkel rendelkező, vagy a tudomány és a technológia világát érdeklő 14-20 év közötti fiatalokat.

Fotó: Facebook / Startup Campus

Mint a Startup Campus közleményéből kiderül: az eseménysorozat célja, hogy a fiatalok a saját innovatív ötletük továbbfejlesztésén keresztül megismerkedjenek az innovációban rejlő lehetőségekkel, illetve a jövőbeni vállalkozói lét gondolatával már a középiskolás éveik alatt találkozhassanak. A rendezvényekkel a szervezők feladata, hogy a résztvevő fiatalokhoz eljuttassák a Magyar Innovációs Szövetség által már 29. alkalommal megrendezésre kerülő Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny hírét is. A roadshow keretében az érdeklődőket a korábbi évek díjazottjainak előadása ösztönözheti majd a tehetségkutató versenyre jelentkezésre.

A tehetségkutató versenyt követően a szervezők által kiválasztott, startup-vállalkozássá fejleszthető ötletek gazdái egy ötalkalmas workshop-sorozaton vehetnek részt Budapesten a Startup Campus jóvoltából, amelynek célja új innovatív vállalkozások létrehozása és befektetésre való előkészítése, mentorálása.

A november 13-án 15 órától a Debreceni Egyetemen, a Főépület Díszudvarában megrendezendő Startup Campus Innovációs Középiskolai Roadshow előadása és átfogó workshopja regisztrációt követve ingyenesen hallgatható.

További részletek a debreceni állomás Facebook-eseményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában