belvízvédelem

2019.06.17. 18:32

Betonmedrű csatornákat és víztároló tavakat hoztak létre Püspökladányban

Biztonságosabb a város, ha sok eső esik, vagy gyorsan olvad a hó.

Fotó: Kovács Péter

A belvízvédelmet szolgáló, a csapadékvíz biztonságos elvezetését és tárolását lehetővé tevő beruházás fejeződött be Püspökladányban. Kiss Zsigmond alpolgármester hétfőn avatta fel a száz százalékban állami támogatásból, 175 millió forintból megvalósult beruházást. Az esemény helyszíne, a Keleti sor végénél lévő betonozott medrű csatorna végpontja jól kifejezte a fejlesztés lényegét: ide fut be a keleti városrészből érkező csapadékvíz, és innen kerül a nagyobb befogadókba.

A helybeli vállalkozó határidőre elkészítette

Átadták a Sárrét menti városban a területi operatív program támogatásával megvalósult első beruházást. Ez két belvízszivattyú-telep felújítását, csatornák betonburkolását, két földmedrű víztároló létesítését, valamint egy összekötő csatorna korszerűsítését jelenti.

– A vasárnap esti hatalmas felhőszakadásban jól vizsgázott az új csatornarendszer, gond nélkül kivezette a városból a vizet – mondta avató beszédében Kiss Zsigmond alpolgármester. – A veszélyes belvizek, nagy esők, gyors hóolvadások idején biztonságosan vezeti el, illetve tárolja be a vizet a rendszer. A kivitelezést egy püspökladányi cég végezte el, a vállalt határidőre, április 30-ára befejeződtek a munkálatok. Azóta megtörtént a pénzügyi elszámolás is.

Püspökladány mélyen fekvő, belvíztől veszélyeztetett település, ezért nagyon fontos a vízelvezető rendszer folyamatos bővítése.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában