Helyi gazdaság

2017.10.30. 08:36

Visszatérő kérdés az, hogy mégis miből élünk

Budapest - Elindult a KSH magyarországi háztartások pénzügyi helyzetére vonatkozó adatfelvétele.

Budapest - Elindult a KSH magyarországi háztartások pénzügyi helyzetére vonatkozó adatfelvétele.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) háztartások gazdasági egyensúlyát vizsgáló adatfelvétele október 2-án kezdődött és december 15-ig tart. A „Miből élünk?” adatgyűjtés a háztartások pénzügyeiről, fogyasztásáról, megtakarítási szokásairól és eladósodottságának mértékéről ad képet.

Mire kíváncsiak?

Jelen felmérés az egyetlen olyan statisztikai adatgyűjtés, amely a háztartások pénzügyi helyzetére vonatkozóan maguktól a háztartásoktól gyűjt információkat, segítve a tényeken alapuló döntéshozatalt. A KSH 2014 után második alkalommal hajtja végre ezt a felmérést, amely harmonizált módszertan és kérdőív alapján zajlik, lehetővé téve, hogy az eredmények nemzetközileg összehasonlíthatóak legyenek.

15 ezer kiválasztott

A felmérés során az ország 345 településén mintegy 280 kérdező 15 ezer, statisztikai módszerrel, véletlenszerűen kiválasztott háztartást keres fel. A kérdésekre interneten vagy a kérdező személyes közreműködésével egyaránt válaszolni lehet. Az internetes kitöltésre egy hónapon át, október 31-ig van lehetőség, a személyes interjúk pedig az összeírási időszak végéig, december 15-ig tartanak. A háztartásokat felkereső kérdezők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, és hivatalos felkérő levelet juttatnak el a mintába bekerült háztartások részére. A KSH az adatokat bizalmasan kezeli, felhasználásuk összesítve, egyedi azonosításra alkalmatlan módon történik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában