Helyi gazdaság

2017.10.09. 12:25

MOSZ: végleg eltörölni a kötelező tagságot

Budapest - A MOSZ felszámolná a „túlburjánzó hivatali szemléletet”, a „tobzódó bürokráciát”.

Budapest - A MOSZ felszámolná a „túlburjánzó hivatali szemléletet”, a „tobzódó bürokráciát”.

Eltörölné a kötelező agrárkamarai tagságot a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ), amely kilenc megyében állított listát a november 3-i agrárkamarai választásokra.

Komoly vádak

A szervezet szerint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ma antidemokratikusan, politikai összefonódások mentén működik, és ugyanez lehet a helyzet, ha az idei választásokat a rivális Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) nyeri meg. A MOSZ felszámolná a „túlburjánzó hivatali szemléletet”, a „tobzódó bürokráciát” és a „kamarai költekezést”, illetve jogi lépéseket fontolgat amiatt, hogy a NAK nem hív össze közgyűléseket. – A munkájával kell kiérdemelnie az agrárkamarának, hogy a termelők tagjai legyenek, ezért el kellene törölni a kötelező tagságot, és regisztráción alapuló, önkéntes tagságot kellene bevezetni – hangoztatta Nagy Tamás, a MOSZ elnöke az érdekképviselet tájékoztatóján. Szerinte a NAK az elmúlt öt évben hatalmas, bürokratikus és túlszabályozott szervezetté nőtte ki magát.

Lista, de hány?

Mint ismert, a társas vállalkozások érdekképviseletét ellátó MOSZ 9 megyében állított listát a november 3-i agrárkamarai választásokra, míg egyetlen riválisa, az egyéni gazdákat tömörítő Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetsége (Magosz) 19-ben. Így a választásokon győzelmi eséllyel a Magosz indul.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában