Helyi gazdaság

2017.09.07. 08:49

NGM: megkezdődött a magyar-kazah kincstári együttműködés

Budapest - A magyar-kazah kincstári együttműködés konkrét irányairól tárgyaltak kazah és magyar szakemberek Budapesten - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.

Budapest - A magyar-kazah kincstári együttműködés konkrét irányairól tárgyaltak kazah és magyar szakemberek Budapesten - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.

A kincstári rendszerek fejlesztési lehetőségeiről, a jó gyakorlatok megosztásáról, a költségvetés tervezését és végrehajtását támogató információs rendszerek tapasztalatairól esett szó a találkozón, amely Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke szerint az első fontos lépés ahhoz, hogy a magyar és a kazah kincstári rendszer képviselői kijelöljék az együttműködés konkrét irányait.

Berczik Ábel kincstárért felelős helyettes államtitkár a közlemény szerint a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy az állami pénzügyek modern, a jelen kihívásainak megfelelni képes információs rendszere elengedhetetlen a költségvetési politika megvalósításához. A magyar kormány kész megosztani a kincstári rendszer sikeres működtetésében szerzett tapasztalatait - tette hozzá.

Nikoletti Antal nemzetközi gazdasági kapcsolatokért és fenntartható gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a magyar-kazah gazdasági kapcsolatok erősödését jelzi, hogy az év első felében a kereskedelmi forgalom összességében több mint háromszorosára növekedett.

Hozzátette, hogy a partnerségnek a kétoldalú gazdasági együttműködés folyamatos bővülése - különösen a most zajló Asztana Expó - további lendületet adhat - áll az NGM közleményében.

A Magyar-Kazah Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság 5. plenáris asztanai ülésszakán tavaly októberben írtak alá együttműködési szándéknyilatkozatot a kincstári rendszerek kölcsönös fejlesztéséről.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában