Helyi gazdaság

2017.04.05. 10:46

Iskolapadból a cég élére

Budapest - Még két hétig jelentkezhetnek a fiatalok ügyvezető igazgatónak; játéknak tűnik…

Budapest - Még két hétig jelentkezhetnek a fiatalok ügyvezető igazgatónak; játéknak tűnik…

A pályakezdők munkaerőpiaci kilátásainak javítása érdekében az Adecco Csoport idén is meghirdeti a CEO for 1 Month programot, melynek keretében a fiatalok egy hónapon keresztül betekinthetnek a cég vezetésébe.

Elmélet és gyakorlat

Az ügyvezető közvetlen mentorálása alatt komoly szakmai tapasztalatokkal gazdagodhatnak az ambiciózus fiatalok minden szakterületen, a marketingtől az IT-n át a kereskedelemig vagy a HR-ig. Ijesztő adat látott napvilágot a fiatalok munkanélküliségéről. A KSH legfrissebb tájékoztatása szerint hazánkban a munkanélküliek közel egyötöde a 15-24 éves korosztályból kerül ki, míg globálisan mintegy 71 millió fiatal munkanélküli volt tavaly a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet számítása szerint. „A fiatalok munkanélkülisége igen súlyos társadalmi és gazdasági probléma, amit az Adecco testközelből is tapasztal. A fiatal korosztály munkavállalásának elősegítése, és az ehhez szükséges gyakorlati készségek, tapasztalatok megszerzése érdekében hívtuk életre a programot, melynek keretében az iskolában megszerzett elméleti tudást a gyakorlatban is alkalmazhatják a fiatalok” – mondta el Stefano Longo ügyvezető.

Ügyvezetői székben

A 49 országban futó program lényege, hogy a fiatal egy hónapig az Adecco ügyvezetőjének mentorálása alatt betekintést nyerhet a vállalat működésébe. Így átfogó képet kaphat a szakterületekről, és megismerkedhet a munkaerőpiaci viszonyokkal. „A program rotációs rendszerben működik, azaz minden osztályon végig halad a mini CEO-nk. Ennek köszönhetően valódi piaci környezetben adunk munkatapasztalatot a kiválasztottnak, az egy hónap letelte után pedig állást is ajánlunk neki azon a területen, ahol a legügyesebb volt” – mondta el Stefano Longo. Az egy hónapos hazai gyakorlattal azonban még nincs vége a programnak, a 49 kiválasztott közül a 10 legrátermettebbnek bizonyult kis CEO ősszel bekerülhet egy felkészítő táborba, közülük pedig a legjobb egy hónapot tölthet el az Adecco Csoport ügyvezetője, Alain Dehaze mellett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában