Helyi gazdaság

2013.03.13. 16:49

MSZP: Az euró árfolyama a bizonyíték arra, hogy a kormány hiteltelen

Nyíregyháza – Az, hogy szerdán 307 forint fölött is járt az euró árfolyama, egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a kormány hiteltelen, és hogy a jegybankelnökben sem bíznak a piacok – mondta nyíregyházi sajtótájékoztatóján dr. Veres János.

Nyíregyháza – Az, hogy szerdán 307 forint fölött is járt az euró árfolyama, egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a kormány hiteltelen, és hogy a jegybankelnökben sem bíznak a piacok – mondta nyíregyházi sajtótájékoztatóján dr. Veres János. Az MSZP megyei elnöke szerint azon, hogy a demokratikus működés kapcsán egy olyan jelentős partner részéről merülnek fel aggályok, mint amilyen Németország, el kellene gondolkodnia az ország vezetésének.

– Súlyos tévedés azt hinni és kommunikálni, hogy az unió reakciója az ország ellen irányuló támadás! A magyar kormány egyes döntéseit teszik kritika tárgyává éppen a demokrácia érdekében – tette hozzá.

A politikus kiért az agrárium kapcsán az elmúlt hetekben kialakult vitára is.

– A megyében korábban minden gazdálkodó ki tudta használni az agrártámogatásokat, szó sincs arról, hogy bármilyen területkorlát gátolta volna őket. Ami a mezőgazdasági és vidékfejlesztési források hatékony felhasználásának esélyét rontja, az éppen a falugazdász hálózat legyengítése és szétverése, illetve az agrárkamara Fidesz-csatlóssá tétele, de a mezőgazdasági és vidékfejlesztési hivatal működésének sem tettek jót a személyi változások – jelentette ki Veres János, aki visszautasította azt a vádat, ami szerint az MSZP nem akarja, hogy csökkenjen a rezsi.

– Támogatjuk ezt a törekvést, de nem a kormány által véghezvitt módon, hanem jogállami keret között, a hatályos törvények betartásával – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában