Közös karácsonyvárás

2023.12.15. 19:21

Megújult közösségi házukban ünnepeltek a csapókertiek – fotókkal

Színvonalas, családi hangulatú ünnepvárásra gyűltek össze a városrésziek, majd hagyományaikhoz híven mécsesekkel vonultak át a szomszédos templom elé.

Szakál Adrienn

Közös karácsonyváró programot szerveztek a Csapókertben

Forrás: Kiss Annamarie

Debrecen legösszetartóbbként jegyzett városrésze, a Csapókert közös adventi ünnepre gyűlt össze december 15-én, pénteken a DEMKI Csapókerti Közösségi Házban. A karácsonyvárást a nemrég megújult épületben a Kinizsi Pál Általános Iskola és a Feeling Táncegyesület tehetségei, valamint Dandé Melinda előadóművész produkciója színesítette. Az adventi összejövetelen a körzet önkormányzati képviselője, Szilágyi Edina köszöntötte a megjelenteket, kiemelve a DEMKI segítségét. Évértékelésében hangsúlyozta, legnagyobb vállalásuk, a közösségi ház külső és belső felújítása régi igénye volt az ott élőknek, akik a májusi átadás óta nap mint nap meg is töltik az épületet.

A hit, a remény, az öröm és jövő héten a szeretet gyertyáit meggyújtva elmondhatjuk, hogy mi is ezen tulajdonságokkal vagyunk igazán erős közösség itt, a Csapókertben

– fogalmazott.

20231215-Csapokerti-advent-Debrecen-KA_1
Szilágyi Edina önkormányzati képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

„Velünk az Isten”

A találkozón Papp László polgármester is részt vett, aki először a májusban átadott Csapókerti Közösségi Ház magas kihasználtsága kapcsán úgy fogalmazott: nemcsak hová, hanem kihez is van már megérkezni a korszerűsített épületben. Rámutatott a csapókertiek kiemelkedő közösségi aktivitására, majd a városvezetőség óévi munkáját összegezte.

Igaz, ez az egyetlen év egyszerre négy esztendőnek tűnt, de helytálltunk, ahogy helytálltak a város polgárai is, akikkel együtt minden nehézséget képesek voltunk leküzdeni

– fogalmazott.

Tasó László honatya köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy Debrecen közössége tovább erősödött ebben az évben is, a városban folyamatban lévő és új fejlesztések célja pedig, hogy hosszú távon gyarapodjanak a város polgárai. A csapókertieket méltatva úgy fogalmazott: kimagaslóan erős közösség ez, erős szövetét képviselve Debrecennek.

20231215-Csapokerti-advent-Debrecen-KA_28
Papp László polgármester és Tasó László országgyűlési képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

A városrészi ünnep a csapókertiek hagyománya szerint a Süveg utcai református templom elé vezetett, ahol Lakatos Zoltán, a Debrecen-Csapókert Református Egyházközség lelkésze köszöntötte a résztvevőket. – Karácsony küszöbén kifogyhatatlan ünnep előtt állunk, a manapság divatos kódok világában az ide vonatkozó legfontosabb jelszó pedig nem más, mint az „Immánuel”, azaz „Velünk az Isten” – vélekedett.

A csapókerti adventi koszorú három gyertyáját Szilágyi Edina, Papp László és Tasó László gyújtotta meg, az ünnepvárás a Lautitia Kórus koncertjével zárult a református lelki hajlékban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában