Várják haza

2023.11.01. 09:00

Eltűnésük óta egyszer látták az alsójózsai törpearapapagáj-párt, de még nem tértek haza

Az eltűnt papagáj pár 600 ezer forintot ér, nem csoda, hogy gazdájuk, Sáfrián Krisztián napok óta őket keresi.

Nagy Emese

A papagájokat nagyon várják haza

Forrás: Sáfrián Krisztián-archív

Két gyönyörű törpeara papagájnak veszett nyoma október 28-án, szombaton Alsójózsán. A papagájokat égen-földön keresi gazdájuk, Sáfrián Krisztián, aki több figyelemfelkeltő bejegyzést is közzé tett a Józsa-Csoport nevű Facebook-csoportban azzal a céllal, hogy megtalálja őket.

Legfrissebb bejegyzésében azt írta: a csapadékosabb időben a madarak lentebb repülnek, vagy inkább a szárazföldön elidőznek addig, amíg el nem áll az eső. Talán szerencséje lesz és visszakaphatja a papagájokat. „150 ezer forintot adok annak, aki be tudja őket fogni. Horgász szákkal érdemes próbálkozni” – hangsúlyozta a posztban.

600 ezer forintot érnek együtt

Sáfrián Krisztiánt megkerestük telefonon, aki a Haon érdeklődésére megosztotta, gyűrűvel ellátott madarakról van szó, akik hihetetlenül okosak. 

Háromévesek, és együtt csaknem 600 ezer forintot érnek. A minap etetés közben szöktek ki a ketrecből, jobban mondva kinyitották azt, amikor egy pillanatra nem figyeltem és elrepültek

 – mondta a hobbi madárgyűjtő. Hozzátette, nagyon hangos madarak, észre lehet őket venni. Mindig együtt mozognak, nem szakadnak el egymástól.

Nem félnek az embertől, szeretnek fürdeni, de az esőt utálják, ezért is bízom abban, mihamarabb megtalálhatom őket

– emelte ki. Majd megjegyezte, aki segíteni szeretne és Alsójózsa vonzáskörzetében lakik, az tehet ki a háza elé: almát, diót, napraforgót – ezeket imádják. Legutóbb hétfőn látták őket Józsán, a Szentgyörgyfalvi úti bevásárlóközpont környékén, ami a madarak otthonától hozzávetőleg 5 kilométerre van. – Nagyon remélem, hogy nem kapnak kedvet a kiránduláshoz, ha ilyen távolságra elmerészkedtek, akkor napokon belül bármelyik hazai településen megfordulhatnak – jegyezte meg. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában