Jövő szombaton

2023.10.08. 12:43

Parasztolimpia, kakasfogó verseny és népi komédia a létavértesi Pöttöm majorban

Turóczi Barnabás

Forrás: Pöttöm Major Egyesület / Kővári Krisztián

Szent Dömötör napjához kapcsolódó egész napos rendezvény lesz a létavértesi Pöttöm majorban, a Rákóczi utca 5/A szám alatt október 14-én, szombaton. A 7 órai traktoros ébresztő után kezdetét veszi a főzőverseny. 9 órától kezdődik a csikós hétpróba, majd ötfős csapatokkal a parasztolimpia. Gyerekeknek lesz kakasfogó verseny, bábelőadás, állatsimogató, szalmaugrálóvár, póniszekerezés, őszi terményekből készített állatfigurák zsűrizése. Ebédre hagyományőrző ételeket kínálnak. Ezt követően pásztornótákat  ad elő a helyi Csormolya népdalkör és citeraegyüttes. Színpadra lép a Lúdas Matyi népi komédiát bemutató Pöttöm Major egyesület és a Zimberi banda. A csikósbemutató után tanyasi tombolasorsolás, majd a Soroglya néptánccsoport műsora következik.

A kísérőprogramban a helyi termelők vására és a népi mezőgazdasági munkaeszközök kiállítása is helyet nap. Az ünnepnapot a csokalyi Fényes néptánccsoport műsora, majd táncház a tábortűznél program zárja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában