Debrecen24

2023.10.13. 14:58

Most megmutathatták a debreceni iskolák, hogy mit tudnak – fotókkal

A középiskolás csapatok a sportos feladatokon túl főzőversenyen, logikai és városismereti játékokon vehettek részt.

Szincsák István

Különböző feladatokban mérhették össze tudásokat a diákok

Forrás: Kiss Annamarie

Pénteken reggel elindult a Debrecen24 hét órán át tartó selejtezője az Oláh Gábor utcai sportkomplexum bitumenes pályáján. A rendezvény megnyitóján Széles Diána alpolgármester buzdította a középiskolás csapatokat az eredményes részvételre. A legjobb 12 csapat bekerülhet a 24 órás döntőbe, ami április 11-én, Debrecen város napján lesz megtartva. 

A szuperképességeket most kell elővenni, hogy bekerüljetek a döntőbe. Az egy huszonnégy órás, kemény menet lesz, de addig is ez a mai nap legyen a bulié. Ez a ti napotok, szóval hajrá, debreceni iskolások, a közösségetekért, a városért és a saját iskolátokért mutassátok meg, mit tudtok!

– lelkesítette a diákokat az alpolgármester.

debrecen24, vetélkedő, verseny
Széles Diána alpolgármester
Forrás: Kiss Annamarie

Halász D. János, a Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezetője az összefogás és a közösségalkotás fontosságára hívta fel a résztvevők figyelmét, és szórakoztató feladatok ígéretével kecsegtette őket. Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a sportcentrum láthatja el idén a házigazda szerepét. 

Számunkra nagyon fontos, hogy amikor sportról beszélünk, ne csak a kiemelt sporteseményekre gondoljunk, hanem arra is, mennyire fontos a rendszeres mozgás

– mondta Becsky András.

Többféle kihívás elé állítják az iskolákat

Hamvas László, a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület elnöke ismertette, hogy törekedtek arra, hogy a feladatok minél változatosabbak legyenek. A DSZC Kereskedelmi Szakközépiskolában főzőversenyre várták a diákokat, a sportcentrumban pedig iskolánként három csapat a logikai, a városismereti nyomozós, valamint a sport- és ügyességi játékokon vett részt. A nyolcállomásos sportvetélkedőn minden helyszínén egyszerre két csapat versengett. Az első két és fél óra után pihenhettek a játékosok, amihez a szervezők szendvicset, almát és vizet biztosítottak. A délután folyamán kétórás sorverseny volt a dobópályán, amelyen már minden csapattag részt vett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában