Idősköszöntés

2023.10.16. 18:08

Flörtölt egy pikánsat, aztán gyertyát fújt a 90 éves debreceni Terike néni

A lánya szerint mindig is életvidám volt Potyesz László Andrásné.

Szakál Adrienn

Az ünnepelt őszinte örömmel fogadta a virágcsokrot és miniszterelnöki ünnepi oklevelet

Forrás: Kiss Annamarie

Az önkormányzat régi hagyománya szerint újabb debreceni szépkorút köszöntött október 16-án, hétfő délután. Akinek ezúttal a virágcsokor, az oklevél és a torta szólt, nem más, mint Potyesz László Andrásné Teri néni, aki október 15-én volt 90 éves. Teri nénit Debrecenben a Pallagi úti idősek otthonában Majer Tamás önkormányzati képviselő köszöntötte. Teri néni szemmel látható boldogsággal fogadta a köszöntőket az intézmény könyvtárszobájában, örömmel és rutinosan fotózkodott az ünnepi virágcsokorral és Majer Tamással. 

Ahogy a nagy könyvben meg van írva, Teri néni megcsodálta a tűzijátékot és a körülötte állókat egyaránt, aztán sikeresen elfújta a gyertyákat. 

Amikor a képviselő a legfontosabb emlékeinek felidézésre kérte, Teri néni a több évtizeddel ezelőtti móricgáti otthonáról beszélt, a téeszről, ahol irodistaként dolgozott, aztán arról a boldogságról, amit most ott, az idősotthonban nap mint nap érez. – Nagyon helyesek itt az emberek, és nincs nagyobb boldogság, mint kedves emberek között lenni, de kimondhatatlanul boldog vagyok amiatt is, hogy itt van mellettem egy szép fiú – fordult mosolyogva Majer Tamás felé.

Terike néni és Majer Tamás
Terike néni és Majer Tamás
Forrás: Kiss Annnamarie

A hirtelen jött flört az ünneplőket természetesen meglepte, Terike lánya szerint viszont édesanyja mindig is jókedélyű nő volt, minden nehézség ellenére.

Az ünnepelt őszinte örömmel fogadta a virágcsokrot és miniszterelnöki ünnepi oklevelet, majd a torta mellett azt a bölcsességet is megosztotta, miszerint a női csábítás minden tévhittel ellentétben nagyon is kortalan.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában