Rekordkísérlet

2023.09.12. 13:27

Ilyen gigászi rántott húst Magyarország még nem látott: hihetetlen rekordot akarnak dönteni Debrecenben

A Zamat fesztivál keretein belül akar rekordot dönteni szeptember 16-án, 13:30-tól a debreceni Marnevall Zrt.

Haon.hu

Forrás: AFP

Az előzetes tervek alapján, egy közel 3 négyzetméteres rántott hús készül majd, ami 150-szer nagyobb, mint egy normál méretű rántott hús. Ehhez a rendkívüli emberi teljesítményhez több mint 30 kg hús szükséges és a panírozáshoz is ipari tételben használnak majd fel lisztet, tojást és morzsát, hogy elkészülhessen az ország legnagyobb rántott húsa - olvasható a vállalat közleményében. 

Mint írták, a cseppet sem hétköznapi ötlet megvalósításához egyedileg gyártott asztalokra, valamint panírozó, lisztező és tojásozó kádakra is szüksége lesz a Marnevall csapatának. Hangsúlyozták, hogy 

maga a sütés is egy külön kihívás lesz, hiszen a húsnak - akár csak az otthoni, vasárnapi húsleves mellé készülő rántott húsnak - itt is el kell merülnie az olajban. 

A közleményben kifejtették, hogy a húst összezárható rácsok közé szorítják majd, az elkészült fogást pedig a súlya miatt 4 embernek kell majd kiemelnie az olajból. Hozzátették, a méret a sütési időt nem befolyásolja majd, de a kellő hőfokra így is szükség lesz. A sütéshez mintegy 300 liter olajat használnak majd, a gigantikus méretű rántott húst pedig két gyakorlott séf készíti el.  

Az elkészült fogást a résztvevők között osztják majd ki. 

A rekordkísérletet a Magyar Rekordok Szövetsége felügyeli majd, a rekord hitelességét ők állapítják meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában