2023.08.11. 18:39
Örökségünk nyomában: „El kellene jutni odáig, hogy adalékmentesen étkezünk és szívesen sütünk régi receptek szerint”
Fotó: Kiss Annamarie
Az Örökségünk nyomában podcastben ezúttal sem volt egyébről szó, mint a magyar hagyományokról, most azonban zene vagy tánc helyett a hasunkra koncentráltunk. A stúdióban vendégem volt dr. Nagy Imre, a hajdúböszörményi illetőségű Civilek a Lakóhelyért Egyesület elnöke, akivel a magyar paraszti kultúra ételeiről, leginkább süteményeiről beszélgettünk. A téma szervesen kapcsolódik az egyesület munkásságához, hiszen a tagok számtalan alkalommal népszerűsítették – és teszik ezt a mai napig is – a paraszti ételeket, a régi sütemény recepeteket, melyek valamely módon Hajdúböszörményhez köthetők. Könyvet adtak ki, továbbá gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt sütési bemutatókat tartanak.
Azt, hogy megéri-e a régi receptek nyomába eredni, hogy megéri-e időt szánni a sütésre, egyértelműen aláírhatja a szerkesztőségünk, hiszen dr. Nagy Imre egy isteni, még meleg kelt kaláccsal érkezett hozzánk. Mondanom sem kell, pillanatok alatt elfogyott az édes, lekváros-diós kifli...
haon.hu PODCAST
- Bőrbetegségekről, és azok megelőzéséről kérdeztük a szakembert
- Lehull a lepel: Hollywoodban is megkerülhetetlen a magyar filmipar?
- H szektor: Vissza kell vágni a Fradinak! De kötelező-e a DVSC játékosainak sorfalat állnia?
- Ne diétázzunk, inkább váltsunk életmódot a debreceni edző szerint
- Kárpátaljai menekülteknek biztosít kitörési lehetőséget a debreceni Dorkász