Mutatjuk, hol!

2023.08.15. 15:39

És azt tudtad, hogy Debrecenben árulják az ország egyik legjobb lángosát?

Kedvező árú, minőségi alapanyagokból készült lángoskölteményeivel került fel a toplistára egy hajdú-bihari büfékocsi.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / MW-archív

Ha nyár, akkor strand, ha strand, akkor lángos, de örök kérdés, hogy hol együnk jót belőle, lehetőleg olyat, ami nem egy agyonhasznált mosogatószivacs állagát veszi fel a sütéstől számított ötödik percben. Az Itt Jártam oldal friss gyűjtése most közelebb visz a minőségi gyorsételhez, a portál ugyanis összeszedte az ország 12 legjobb lángosozóját (mi a VG-nél szúrtuk ki), a toplistán pedig debreceni helyet is találunk.

Ahogy a cikkben rámutatnak, a lángos összeforrt a Balatonnal, de a top 12 között csak öt olyan kifőzde kapott helyet, amely a magyar tenger közvetlen közelében van. A fonyódi Sellő büfé, a Sarok büfé Zamárdiban és a szintén ott található Csipi mama lángosozója, a balatonfűzfői Szirén büfé és a balatonboglári Somogyi Lángosozó. Messzebb van a vízparttól ugyan, de a tapolcai Labovszky Imre lángosa is elérhető közelségben van még a Balatonhoz.

Budapestről mindössze a Krumplis Lángos került be a tophelyek közé.

Pécs és Debrecen is képviselteti magát egy-egy vendéglátóegységgel, az előbbinél a Maci Lángosozót, az utóbbinál a Sanya Lángost ajánlják a helyiek.

„A debreceni Sanya Lángos büfékocsi pikk-pakk elkápráztat lángoskölteményeivel, kedvező áraival, minőségi alapanyagaival” – áll az Itt Jártam ajánlójában.

Egerben a Lángos a’la Rohlicsek söpörte be a dicséretet a cikk szerint, ami pedig a kisebb településeket illeti, Dunaharasztin Dezső bácsit kell keresni egy jó lángoshoz, Dorogon pedig a Dénes Lángost.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában